Nordlandsbunad
Pris kr 26499,-
inkl. bunad med skjorte, forkle, sjal og veske. Sølv kommer i tillegg.
Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad
NORDLANDSBunaden finnes i blått og grønt; det er blitt sagt at blåfargen symboliserer kysten og grønnfargen innlandet.
LIVET lages i blått eller grønt ullstoff, enten klede eller et tynnere ullstoff. Livet har broderi både foran og bak, der motivet er stiliserte, nelliklignende blomster og stilker. Broderiet er utført i ull og lin. Slike blomstermotiv var svært moderne på slutten av 1700-tallet, og vi kan se likhetstrekk med blomstene på den bevarte stakken fra Graffer i Lom i Gudbransdalen, og sledeputa fra Brandbu som dannet grunnlag for Vestopplandsbunaden. Bunadlivet lukkes med sølvhekter foran, to nederst og ei overst.

FORKLE lages i mercerisert bomull med vertikale striper. Nederst krysses de vertikale stripene av horisontale striper. Forkle lages med blå ellergrønn bunnfarge, etter fargen på resten av bunaden. Det er foldelagt i livet.

LOMME var utarbeidet i 1946. Et element fra broderiet er overført til frammside av lomma.

YTTERPLAGG OG SJAL. På 1980-tallet ble det utarbeidet en kep til bunaden. En tok utgangspunkt i beverte keper ved Vefsn museum. Kepen er halvlang og har skråkrage, og den er rynket og foldelagt rundt halsen. Kepen lages i blå eller grønn ulldamask med gult for. I halsen lukkes kepen med sølvhekter. Sjalet til bunaden ble lagt med utgangspunkt i forkleet, og lages i dag i samme kvalitet som det. Sjalet har lange frynser.

Det brettes i snipp og legges omkring nakken og brettes innunder framstykkene på livet.

METALL: Der er utarbeidet eget sølv til bunaden,av gullsmed Aksel Rørvik i Mosjøen. Til hektene tok han utgangspunkt i broderiene på bunaden, og preget mønsteret inn. Videre er det utarbeidet lommelås med krok. Det er vanlig å bruke ei til  to søljer i skjorta samt manskjettknapper. Sølvet er fritt komponert, og samme sølvsmed har også lagt ei sølvkrone.

Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad Nordlandsbunad
De andre populære bunadene
BunaderLux er en familiebedrift som har drevet butikk og systue siden 1990. Vi selger ferdige bunader,
bunadsølv og bunadstilbehør. I tillegg driver vi med omsøm, og tar imot stoff for brodering/montering. Hos oss får du personlig
service, gode priser og kort leveringstid.
Vår beste reklame er alle våre fornøyde kunder!
Velkommen som kunde hos oss.
Maria, Aleksander og Angelina.